Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "MeidÀn oli paettava" by Malala Yousafzai, Liz Welch & Annukka Kolehmainen # eBook PDF Kindle ePub Free

MeidÀn oli paettava

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: MeidĂ€n oli paettava
  • Author : Malala Yousafzai, Liz Welch & Annukka Kolehmainen
  • Release Date : January 19, 2019
  • Genre: General Nonfiction,Books,Young Adult,
  • Pages : * pages
  • Size : 14741 KB

Description

Kymmenen koskettavaa kohtaloa maailman kriisialueilta

Sotien, poliittisten konfliktien ja ympÀristökatastrofien aiheuttama pakolaisuus on aikamme suurimpia haasteita. Malala Yousafzain kirja kertoo, mitÀ pakolaisuus on yksilötasolla, tyttöjen kokemana.

”Pakolaisista ja maahanmuutosta puhutaan jatkuvasti, mutta liian harvoin ÀÀneen pÀÀsevĂ€t pakolaiset itse, varsinkaan tytöt ja nuoret naiset”, Malala on sanonut. Siksi hĂ€n pÀÀtti kirjoittaa tĂ€mĂ€n kirjan.

YK:n arvion mukaan vuonna 2017 maailmassa oli yli 25 miljoonaa pakolaista. MeidÀn oli paettava kertoo Malala Yousafzain itsensÀ lisÀksi yhdeksÀn muun tytön tarinan siitÀ, kuinka heidÀn piti erilaisista syistÀ jÀttÀÀ kotinsa ja lÀhteÀ pakoon joko kotimaassaan tai ulkomaille. Tarinat kertovat kriiseistÀ eri puolilla maailmaa: arabikevÀÀn kipinÀstÀ syttyneistÀ sisÀllissodista LÀhi-idÀssÀ, Bangladeshin Rohingya-muslimien vainosta, Latinalaisen Amerikan yhteiskuntien turvattomuudesta, Kongon sisÀllissodasta ja Idi Aminin hirmuhallinnosta Ugandassa. Jokaisen luvun alussa on lyhyt taustoitus kyseisen alueen historiasta ja poliittisesta tilanteesta, mikÀ pitÀÀ nuoremmankin lukijan hyvin kartalla.

Malala on kohdannut kirjaan valikoituneet tytöt luentomatkoillaan ympÀri maailmaa. NÀiden nuorten naisten periksiantamattomuus on tehnyt hÀneen vaikutuksen ja vÀlittyy lukijalle asti.

Malala Yousafzai (s. 1997) on pakistanilainen rauhanaktivisti ja kaikkien aikojen nuorin Nobelin rauhanpalkinnon saaja. HĂ€net tunnetaan lasten ja tyttöjen oikeuksien puolestapuhujana ja blogiaktivistina. Malala nousi koko maailman tietoisuuteen vuonna 2012, kun hĂ€ntĂ€ ammuttiin lĂ€hietĂ€isyydeltĂ€ pÀÀhĂ€n, koska hĂ€nellĂ€ oli ollut rohkeutta asettua vastustamaan Talebania. TapahtumahetkellĂ€ 15-vuotias tyttö selvisi hengissĂ€ raa’asta hyökkĂ€yksestĂ€, ja jĂ€rkyttĂ€vĂ€ tapahtuma nousi otsikoihin kaikkialla maailmassa. Malalasta tuli yhdessĂ€ yössĂ€ rauhanomaisen vastarinnan ja kaikille avoimen koulutuksen maailmanlaajuinen symboli. Malala on asunut murhayrityksestÀÀn asti Isossa-Britanniassa ja opiskelee nykyÀÀn filosofiaa, politiikkaa ja taloustiedettĂ€ Oxfordin yliopistossa.


Free PDF Books "MeidÀn oli paettava" Online ePub Kindle